Csaknem 96 ezren szavaztak csütörtökön az előválasztáson

POLITIKA
2021 október 15., 06:03

A szerda esti miniszterelnöki vitát követően csütörtökön kis híján megdőlt az előválasztás részvételi rekordja, csütörtökön 75475-en személyesen, 20233-an online szavaztak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre, vagyis egy nap alatt összesen 95708-an adták le szavazatukat.

Ez az eddigi második legmagasabb napi részvételi adat, a második fordulóban így már összesen 441589-en szavaztak.

Az első és második fordulóban így alakultak a napi részvételi számok összesen, a személyes és az online szavazásokon:

link Forrás

Az előválasztáson még két napig lehet szavazni, az eredményeket október 17-én, vasárnap kezdik összesíteni. Az előválasztást lebonyolító Országos Előválasztási Bizottság reményei szerint vasárnap késő este a végeredményt is bejelenthetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.