Rekord: a budaiakat és a pestieket ugrasztaná egymásnak a DK

publicisztika
2021 október 15., 10:03
comments 31

Újító ötlettel állt elő a Demokratikus Koalíció az előválasztási kampányban. Egy jellemzően fiatalokból álló, dinamikus, közpolitikai kérdésekben gyakran megnyilvánuló szubkultúra egyik ikonikus mondatát fogalmazta át Dobrev Klára kampányszövegének.

Egy popkulturális klasszikust.

Ez a szubkultúra a Fradi-ultráké, a mondat pedig a

”Ki nem ugrál, szar újpesti, hej, hej!”

A DK fizetett Facebook-hirdetésben is tolt verziójában az újpestieket budaiakkkal helyettesítették be:

A budai kerületek előválasztási részvétele messze meghaladja az országos átlagot. A pesti kerületekben sokkal kevesebben szavaznak, mint Budán. Ne hagyd, hogy csak a budaiak döntsenek! Nem lehet választást nyerni csak Budáról! Szavazz te is! Szavazz Dobrev Klárára, aki nemcsak Budán képes legyőzni Orbánt!

Ingyenes tippem a DK-agytrösztnek: ha Dobrev fővárosi szavazatokkal nyerne Márki-Zay ellen, hasonló módon dolgozható fel a példaképek másik klasszikus verse, a

"Parasztok, nincsen hangotok, parasztok, nincsen hangotok" is!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.