Tízen vesztették életüket csütörtökön koronavírusban, már 800-an vannak kórházban

járvány
2021 október 15., 07:13
link Forrás

Egyre romló tendenciákat mutat a járvány a negyedik hullámban, az elmúlt 24 órában 1249 új fertőzöttet azonosítottak úgy, hogy közben tovább nőtt a pozitív tesztek aránya az összes elvégzett tesztben. Ez az arány immár 7,12 százalék, bőven felette annak az öt százalékos szintnek, ami alatt az Egészségügyi Világszervezet szerint még kontrol alatt tartott járványról beszélhetünk.

link Forrás

Az Operatív Törzs legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában tízen vesztették életüket a járványban. Ezen a héten 42 százalékkal több fertőzöttet azonosítottak, mint a múlt héten. A halálos áldozatok száma mindkét héten 76 fő volt, a kórházi ápolásra szorulók száma 23, a gépi lélegeztetésre szorulóké 24 százalékkal nőtt.

link Forrás

Az oltási program továbbra is stagnál, csütörtökön m9ndössze 3161-en kapták meg a védőoltás első dózisát - ez a múlt hetinél jobb, az azt megelőző heteknél rosszabb adat.

link Forrás

Az Operatív Törzs tájékoztatása alapján az új megbetegedéseket még mindig javarészt a delta variáns okozza. Tájékoztatásuk szerint a járvány szinte teljes egészében az oltatlan népesség körében terjed, "[a] beoltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb", írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.