Művészfilmnek minősítették az Elkxrtukat

2021 október 17., vasárnap 15:34
20

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Nemzeti Filmiroda az Elkxrtuk című magyar játékfilmnek, így nem csak a multiplexek, hanem az ország összes artmozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit – közölte a filmet gyártó Megafilm Kft. A filmet október 21-től vetítik a mozikban.

Fotó: Megafilm/Youtube

A Nemzeti Filmiroda döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elkxrtuk című film, így megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

A Nemzeti Filmiroda azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amik művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amit a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

„Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elkxrtuk című filmet” – idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

Ez a film előzetese, már ebből látszik, hogy akkora art film, hogy akár Lars Von Trier, Michael Haneke vagy Tarr Béla is rendezhette volna:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt