Művészfilmnek minősítették az Elkxrtukat

FILM
2021 október 17., 15:34

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Nemzeti Filmiroda az Elkxrtuk című magyar játékfilmnek, így nem csak a multiplexek, hanem az ország összes artmozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit – közölte a filmet gyártó Megafilm Kft. A filmet október 21-től vetítik a mozikban.

photo_camera Fotó: Megafilm/Youtube

A Nemzeti Filmiroda döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elkxrtuk című film, így megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

A Nemzeti Filmiroda azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amik művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amit a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

„Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elkxrtuk című filmet” – idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

Ez a film előzetese, már ebből látszik, hogy akkora art film, hogy akár Lars Von Trier, Michael Haneke vagy Tarr Béla is rendezhette volna:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.