Megtagadta az oltást, ezért kirúgták egy amerikai egyetem futballedzőjét

járvány
2021 október 19., 10:49
comments 7

Nick Rolovichot, a Washington State University futballcsapatának edzőjét és négy másik dolgozót is elbocsátottak, miután közalkalmazottként nem oltatták be magukat. Washington államban minden állami alkalmazottnak kötelező a koronavírus elleni oltás, különben elveszítheti az állását. A közalkalmazottaknak október 18-ig legalább két oltást kellett volna már felvenniük ahhoz, hogy ne rúgják ki őket állásukból.

photo_camera Nick Rolovich Fotó: LOREN ORR/Getty Images via AFP

A BBC azt írja, hogy Rolovich, aki évi 3,1 millió dollárt keresett edzőként, vallási okokból felmentést kért a kötelező oltás alól, de ezt az egyetem sportigazgatója elutasította.

Rolovich úgy fogalmazott, az oltás megtagadása „személyes döntés volt”, és hozzátette, hogy a továbbiakban nem is szeretné kommentálni, miért döntött így.

Az egyetem közleménye szerint egyébként az alkalmazottak 90 százaléka és a diákok 97 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni oltását. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.