A kommentelőket kérdezte a székelyudvarhelyi polgármester, fogadja-e Márki-Zayt, aztán levette a posztot

POLITIKA
2021 október 20., 05:46
comments 11

„Tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa. A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom” - írta Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere keddi Facebook-posztjában.

Úgy folytatta, „természetesen” van véleménye az ellenzékről és mindenkiről, „aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni”, a Fidesz-kormányt pedig partnerének tartja, mégis tisztában van vele, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződését kell képviselnie. Ezért arra kérte a helyieket, kommenteljék be, szerintük fogadnia kellene-e Márki-Zayt. Később törölte a posztot.

Gálfi Árpád
photo_camera Gálfi Árpád Fotó: Gálfi Árpád Facebook oldala

A hírről a Transindex számolt be először, majd a Telex megkérdezte Márki-Zayéket, mit szólnak hozzá. Kiderült, hogy a körutat a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezi, alapvetően testvérvárosi látogatásokra készülnek, de nem kizárólag. Megköszönték Gálfi posztját, mert így többen értesülhetnek a körútról, máris megkereste őket például egy kolozsvári kávézó, ahol Márki-Zay helyi fiatalokkal találkozna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.