CÖF-CÖKA: aljas provokáció az ellenzék október 23-i megemlékezése

POLITIKA
2021 október 20., 14:31
comments 12

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke, Csizmadia László szerint „aljas provokáció”, hogy az ellenzék eredetileg az Astoriára szervezte az október 23-i megemlékezést, ami „a 2006-os rendőrterror egyik helyszíne.”

A CÖF-CÖKA elnöke észheztérésnek nevezte azt, hogy végül a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésébe tették át az eseményt, de szerinte Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek „egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról egy rosszul sikerült előválasztás után.”

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője pedig azt találta provokációnak, hogy az ellenzék megemlékezést szervezett a Békemenet időpontjára.

Szerinte a „Gyurcsány és Márki-Zay vezette baloldal október 23-ai Békemenettel kapcsolatos "provokációja" egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal - ahogy 1956 őszén, 2006 őszén - "most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől". Minden létező eszközzel - akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással -, megpróbálják megakadályozni, "hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp." (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt