Erdélyből buszokkal hozzák az érdeklődőket a Békemenetre

2021 október 20., szerda 13:46
13

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, csakúgy, mint eddig minden alkalommal, ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az EMNT és a Néppárt szervezésében eddig minden alkalommal részt vehettek a nagyváradi, illetve erdélyi magyarok a magyarországi Békemeneteken. Ezúttal is várják az érdeklődőket és jelentkezőket az EMNT nagyváradi székhelyén …” - olvasható a Bihari Napló felhívásában, amit a Népszava vett észre.

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetője a Népszava kérdésére elmondta, hogy Erdély több megyéjében is szerveződnek ilyen utak, van, ahol a néppárt szervezi, vagy baráti társaságok, de pontos számot nem tudott mondani, hogy mennyien.

Azt elárulta, hogy Nagyváradról csak egy busz fog érkezni a Békemenetre, és hogy figyelni fognak arra is, hogy csak olyan szálljon fel a buszra, akinek van oltási igazolása, de az is lehet, hogy fognak tesztet végezni az utasokon indulás előtt, mert Romániában nagyon rossz a járványhelyzet. Ennek ellenére Csomortányi nem gondolja, hogy az erdélyi magyarok veszélyt jelentenének a Békemenetre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt