Erős széllel jön a hidegfront

időjárás
2021 október 20., 17:40

Erős széllel érkezik a hidegfront, emiatt az ország nagy részére figyelmeztetéseket is kiadott csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésük szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Csongrád-Csanád és Baranya megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél veszélye miatt.

Azt írták: csütörtökre virradóra már az érkező hidegfront előtt megerősödik a délnyugati szél. A nap folyamán az országban mindenhol megerősödhet a szél.

A hidegfront közeledtével viharfelhők gyűlnek Nagykanizsa felett 2013 őszén
photo_camera A hidegfront közeledtével viharfelhők gyűlnek Nagykanizsa felett 2013 őszén Illusztráció: Varga György/MTI

Elsősorban a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében viharos, 70-80 km/órás szél is lehet, a hegységekben pedig akár 90 km/óra feletti széllökés is előfordulhat.

A délutáni óráktól először nyugaton enyhül a szél, majd az esti órákra mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleten ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délelőtt többnyire napsütéses idő várható, de a déli órákban a Dunántúlon és az ország középső területein, délután a Tiszántúlon is erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Ekkor előbb az északi országrészben, majd máshol is kialakulhat eső, zápor. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

A következő napokban fokozatosan hűl az idő. Hétvégén a hajnali órákban néhol mínuszok is lesznek, és jellemzően 10-15 fokos maximumokra lehet számítani. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.