Két török vadászrepülőgép repült át három görög sziget felett

eu
2021 október 20., 19:22

Két török vadászrepülőgép repült át három görög sziget felett, fokozva a térségben már amúgy is meglévő feszültséget.

A görög állami televízió beszámolója szerint a repülőgépek Farmakoníszi, Lipszi és Inússzesz felett repültek át, válaszul görög repülőgépek közelítették meg őket.

Az átrepülés egy másik ország területe felett a nemzeti szuverenitás súlyos megsértésének minősül. Az Európai Unió többször is elítélte Törökország ilyen cselekedeteit.

A két ország között régóta feszült a helyzet a tengeri határok kérdése miatt. A Görögország és Törökország közötti tárgyalásokon eddig nem sikerült áttörést elérni.

A görög kormányhoz közeli források szerint Athén az ügy felvetését tervezi a most kezdődő EU-csúcson. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.