Két török vadászrepülőgép repült át három görög sziget felett

eu
2021 október 20., 19:22
comments 4

Két török vadászrepülőgép repült át három görög sziget felett, fokozva a térségben már amúgy is meglévő feszültséget.

A görög állami televízió beszámolója szerint a repülőgépek Farmakoníszi, Lipszi és Inússzesz felett repültek át, válaszul görög repülőgépek közelítették meg őket.

Az átrepülés egy másik ország területe felett a nemzeti szuverenitás súlyos megsértésének minősül. Az Európai Unió többször is elítélte Törökország ilyen cselekedeteit.

A két ország között régóta feszült a helyzet a tengeri határok kérdése miatt. A Görögország és Törökország közötti tárgyalásokon eddig nem sikerült áttörést elérni.

A görög kormányhoz közeli források szerint Athén az ügy felvetését tervezi a most kezdődő EU-csúcson. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt