Kitört egy vulkán Japánban

külföld
2021 október 20., 04:39

3500 méter magasra csapott a hamufelhő, amikor kitört az Aszo vulkán Japánban, az ország délnyugati részén levő Kjúsú szigetén.

Nincs nyoma, hogy bárki megsérült volna, de ötös skálán hármasra emelték a készültségi szintet, és felszólították az embereket, hogy ne közelítsék meg a hegyet. Egy kilométeres körzetben vulkanikus törmelék és vulkáni tömbök szóródhatnak szét.

Legutóbb 2019-ben tört ki ugyanez a vulkán, 2014-ben pedig az Ontake tűzhányó okozott 90 éve nem látott katasztrófát Japánban. Akkor 63-an haltak meg. (Reuters)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.