Sevillában mostantól nevet adnak a hőhullámoknak

külföld
2021 október 20., 10:24
comments 1
photo_camera Fotó: CRISTINA QUICLER/AFP

A klímaváltozással egyre intenzívebb, gyakoribb és hosszabb hőhullámokra számíthatunk, ezért Sevillában úgy döntöttek, 2022-től nevet adnak nekik, és osztályozni fogják őket, nagyjából úgy, ahogy a hurrikánokkal szokás.

Abban bíznak, hogy így többen értesülhetnek a természeti katasztrófáknál kevésbé látványos hőhullámokról, és könnyebb lesz aktivizálni az embereket a témában.

Sevillában különösen égető a probléma, Andalúzia tartomány Spanyolország egyik legmelegebb térsége, ahol augusztusban 47,3 fokot is mértek. A példátlan forróságot egy dél-európai és észak-afrikai hőhullám okozta, ami Olaszországban is 49 fokos rekord meleget eredményezett. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt