Történelmi csúcson a bitcoin

gazdaság
2021 október 20., 15:28
comments 5

Hat hónap után új történelmi csúcsot ért el a legnagyobb piaci értékű kriptovaluta, a bitcoin: tegnap 4 százalékot nőtt, ma 2,8 százalékos pluszban áll, miután az USA-ban elindult az első bitcoin ETF – írja a Portfolio. A jegyzés elérte a 66 100 dollárt is, ami a júniusi mélyponthoz képest közel 130 százalékos növekedés.

A rég várt ProShares ETF nem a bitcoinnak, hanem a bitcoin határidős kereskedésének (az eszköz későbbi, megállapodás szerinti áron való vételére/eladására vonatkozó megállapodásoknak) kínál majd kitettséget.

A befektetők a kriptotőzsdéken keresztül vásárolhatnak bitcoint, de vannak biztonsági aggályok a hackerek vagy a vagyonukhoz hozzáférést biztosító privát kulcsok elvesztése miatt.

Az iparág azt szeretné elérni, hogy az alapok közvetlenül a bitcoinba fektessenek be, de a bitcoin futures ETF-ek nem ezt kínálják, hanem egy újabb választási lehetőséget, miközben a vállalatok versenyeznek az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél, hogy szokásos bitcoin ETF-eket is indíthassanak – írja a Portfolio.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt