Tűzgömb repült át Pécs felett

űr
2021 október 20., 17:56
comments 3

Tűzgömböt észleltek Pécs kertvárosa felett szerda kora este, 18 óra 28 perckor, írják az idokep.hu-n.

A Wikipédia szerint a tűzgömb olyan meteor, melynek fényessége eléri vagy meghaladja a -5 magnitúdót, vagyis a Vénusz fényességét. A tűzgömb kialakulásához többnyire 1 cm vagy annál nagyobb méretű szilárd anyag szükséges. Azok a meteorok, amik később felizzanak a légkörben és ezáltal láthatóvá válnak, többnyire szuperszonikus sebességgel érik el a légkört. Szintén érdekesség, hogy a tűzgömb meteorja inkább kisbolygóból származik, mint üstökösből.

photo_camera Fotó: idokep.hu

Az Időkép webkameráján visszanézheti a jelenséget, ha az írt időponthoz teker:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.