Koronavírus-számok Magyarországon 12/3/2021
Elhunytak + 191 Σ 35 122
Kórházban + 13 Σ 7 463
Fertőzöttek + 10 143 Σ 1 134 869
Tesztek + 43 276 Σ 8 559 975
Oltottak + 7 099 Σ 6 145 984
A legújabb trendek

Új tulajdonosai lettek a kínai vakcinákat beszerző közvetítőcégnek

október 20., szerda 5:45
1

A tulajdonosi szerkezetben történt legutóbbi változást követően nyolc hónappal új érdekeltségi körbe került a kínai vakcinákat beszerző közvetítőcég – írja az mfor.hu, hozzátéve, hogy ennek ellenére nem lett világosabb a végső tulajdonosok kiléte.

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A kínai vakcinák beszerzésére a Danubia Pharma Kft. kötött szerződést, aminek egyedüli tulajdonosa a Syntonite Med Zrt. Utóbbiban részesedése van a Danubia Pharma ügyvezetőjének, Tuza Máténak, aki korábban úgy fogalmazott, „a cég tulajdonosai magyar szakmai befektetők, akik a hazai egészségügy helyzetének javításában látják a jövőjük zálogát”.

Az Mfor azt írja, október elején változások történtek a korábban is kissé homályos tulajdonosi szerkezetben, legalábbis a cégbíróságra benyújtott papírok szerint a Syntonite Mednél október 6-án közgyűlést tartottak, aminek egyik napirendi pontja a társasági szerződés módosítása volt. A korábbi részvényesek, Tuza Máté és Gergely Csaba Mátyás kiszálltak a cég mögül – a lap hozzáteszi, hogy Tuza operatív szinten ott maradt a társaság élén –, és 50-50 százalékos részesedéssel érkezett két tulajdonos: a Fidenza Magántőkealap és a Grado Magántőkealap.

Utóbbi kettőnek ugyanaz a cég, a Capstone Befektetési Alapkezelő Zrt. a képviselője, aminek pedig a Földvári Gáborhoz és fiához köthető Földvári és Fia Tanácsadó Kft. a tulajdonosa. Földvári többek között a Reál Hungary Zrt. igazgatóságának tagja, de neve az Mfor szerint leginkább a letelepedésikötvény-bizniszből lehet ismert, ő az egyik ciprusi illetőségű közvetítő cégnek, az Innozone Holdings Ltd.-nek a képviselője.

A lap hozzáteszi, hogy bármennyire is Földvári cége kezeli a Fidenza és a Grabo Magántőkealapokat, ez még nem jelenti azt, hogy Földvári ott lenne a két tőkealap tulajdonosai között is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt