Bíróság mondta ki, hogy hazudtak a fideszesek arról, hogy Demeter Márta államtitkot sértett

október 21., csütörtök 12:33

Másodfokon is pert nyert Demeter Márta, jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő, amiért Hollik István és más fideszes politikusok azt terjesztették róla, hogy minősített adattal élt vissza politikai előnyökért.

„A bíróság másodfokon is kimondta, hogy hazudtak rólam a fideszesek. Államtitoksértéssel vádoltak, hogy megpróbáljanak megfélemlíteni!” - írta Facebook-oldalán Demeter Márta.

Demeter Márta ügye 2018-ban indult, amikor a honvédelmi minisztériumnál arról érdeklődött, hogy miért katonai repülővel hozták haza Orbán Viktor lányát Ciprusról. Később kiderült, hogy valójában egy névazonos magyar katona kislányáról van szó, a történetet pedig Demeter közzétette. Hollik István akkor még kormányszóvivőként azt állította, hogy Demeter Márta minősített adatokat szivárogtatott ki a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökeként, pártpolitikai előnyökért. A hivatali visszaélés miatt büntetőeljárás is indult ellene.

„Hollik, Kocsis és társai két éven át úton-útfélen harsogták a hazugságaikat, de azok ettől még nem váltak igazsággá” - írja Demeter Márta. (via Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt