Egy mexikói város összes rendőrét ki kellett rúgni, mert mindenkit a helyi kartell futtatott

2021 október 21., csütörtök 4:18
1

Elbocsájtották egy mexikói kisváros teljes rendőrségi állományát, mert a gyanú szerint kapcsolatban álltak a szervezett bűnözéssel - írja a La Jornada című helyi lap.

Juventino Rosas városvezetésének kezdeményezésére a tagállami rendőrség és a mexikói nemzeti gárda veszi át a rendvédelmi feladatokat a 45 ezer lakosú kisvárosban, amely Diego Sinhue Rodríguez Vallejo guanajuatói kormányzó szavai szerint "bűnözői csoportok fellegvárává vált".

A kormányzó közölte azt is, hogy a város több mint száz rendőrét bocsájtották el, akiknél illegális fegyvereket, lőszert, felszerelést, járműveket és két esetben kábítószert foglaltak le.

A városi rendfenntartók soraiba állítólag a Santa Rosa de Lima nevű kartell szivárgott be, amely főként üzemanyaglopásokról ismert.

A latin-amerikai ország központi részén található Guanajuato a szervezett bűnözés egyik helyi gócpontja. Egész Mexikóban ott a legmagasabb a gyilkosságok száma, az idén szeptemberrel bezárólag 2685 embert öltek meg. Az erőszak nagyrészt a rivális kartellek háborúira vezethető vissza. (MTI)

(A borítókép illusztráció: AFP PHOTO/Pedro Pardo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt