Állítólag hormoninjekciókkal kezelte a spanyol titkosszolgálat János Károlyt, hogy ne legyen annyira kanos

külföld
2021 október 22., 11:50

A spanyol titkosszolgálat női hormonokkal injekciózta János Károlyt, az azóta száműzött spanyol királyt, hogy ne legyen annyira kanos, mert kalandjai "veszélyt jelentettek az államra", írja a londoni Times José Manuel Villarejóra, a hírhedt spanyol rendőrkapitányra hivatkozva. Villarejo jelenleg maga is vád alatt áll az "állam pöcegödre" néven elhíresült zsarolási és korrupciós ügyben, amiben a spanyol gazdasági-politikai elit több tagja is érintett.

János Károly király 2005-ben az estorili kaszinó előtt
photo_camera János Károly király 2005-ben az estorili kaszinó előtt Fotó: KAI-UWE KNOTH/DPA/AFP

Vilarejo egy parlamenti meghallgatásán állította, hogy a spanyol titkosszolgálat, a CNI tesztoszterongátlókkal és női hormonokkal oltotta be az uralkodót, hogy megfékezzék a libidóját, ami már államérdekeket fenyegetett. A Times riportja szerint a parlamenti képviselők hitetlenkedve hallgatták a beszámolót, az egyikük azt súgta egy másik fülébe, hogy ez a sztori olyan, mintha "a legújabb James Bond film" lenne.

Villarejo azt állította, hogy ő nem vett részt az akcióban, amit szerinte János Károly közeli bizalmasa, a CNI volt igazgatója, Félix Sanz Roldán agyalt ki. Mint mondta, ő csak utólag, János Károly egykori szeretőjétől, Corinna zu Sayn-Wittgensteintől hallott az esetről.

Sayn-Wittgensteinnek, a német származású dán üzletasszonynak 2004-2009 között volt viszonya János Károllyal. Villarejo 2016-ban rögzített egy beszélgetést, amiben az asszony arról beszélt, hogy János Károlyt "teletömték női hormonokkal, hogy elvegyék az erejét". "Mindenét elvették, nem tud már többé nővel lenni, vagy ilyesmi" - mondta állítólag.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.