Gyurcsány: A mai rendszer verbális gyűlölete semmi más, mint a dicséret szava

POLITIKA
2021 október 22., 14:38
comments 15

Ha tavasszal nyer az ellenzék, akkor egy olyan együttműködés jön létre, amit az ország még nem látott: először történik meg, hogy a kormányfő, Márki-Zay Péter, nem a domináns kormánypárti frakció mögött álló párt vezetője, mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció tízéves születésnapja alkalmából tartott rendezvényen.

„Aztán vannak itt mindenféle kalkulációk, hogy kinek lesz a legnagyobb frakciója. (..) Na de, itt a megközelítés rossz! Nem a zsarolás koalícióját építjük, hanem az együttműködés koalícióját,”

- jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: nem azért mennek a parlamentbe, hogy akadályozzák a kormány munkáját, hanem, hogy "a kormány mögött álló többség támogató része legyünk."

„Egységes és erős ellenzékből egy egységes és erős kormány fog létrejönni, és egy egységes és erős parlamenti többség fogja ezt a kormányt támogatni.”

- mondta.

link Forrás

Gyurcsány a róla szóló kormányzati kampányra utalva elmondta, hogy amikor az ellenzéket, benne a DK-t szidják, "akkor érteni kell, hogy a politika nyelvén dicsérnek minket."

„A mai rendszer verbális gyűlölete (..) semmi más, mint színes, elismerő, csodálatos szó: a dicséret szava.”

- tette hozzá.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.