Gyurcsány: A mai rendszer verbális gyűlölete semmi más, mint a dicséret szava

2021 október 22., péntek 14:38
17

Ha tavasszal nyer az ellenzék, akkor egy olyan együttműködés jön létre, amit az ország még nem látott: először történik meg, hogy a kormányfő, Márki-Zay Péter, nem a domináns kormánypárti frakció mögött álló párt vezetője, mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció tízéves születésnapja alkalmából tartott rendezvényen.

„Aztán vannak itt mindenféle kalkulációk, hogy kinek lesz a legnagyobb frakciója. (..) Na de, itt a megközelítés rossz! Nem a zsarolás koalícióját építjük, hanem az együttműködés koalícióját,”

- jelentette ki a pártelnök. Hozzátette: nem azért mennek a parlamentbe, hogy akadályozzák a kormány munkáját, hanem, hogy "a kormány mögött álló többség támogató része legyünk."

„Egységes és erős ellenzékből egy egységes és erős kormány fog létrejönni, és egy egységes és erős parlamenti többség fogja ezt a kormányt támogatni.”

- mondta.

Gyurcsány a róla szóló kormányzati kampányra utalva elmondta, hogy amikor az ellenzéket, benne a DK-t szidják, "akkor érteni kell, hogy a politika nyelvén dicsérnek minket."

„A mai rendszer verbális gyűlölete (..) semmi más, mint színes, elismerő, csodálatos szó: a dicséret szava.”

- tette hozzá.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt