Két turista vesztette életét a kereszttűzben egy mexikói turistaparadicsomban

bűnügy
2021 október 22., 08:02

Két turista is életét vesztette egy lövöldözésben a mexikói turistaparadicsomban, a Karib-tenger partján fekvő Tulumban. A német és az indiai nő rivális drogbandák kereszttüzébe került egy étteremben.

Tulum az egyik legnépszerűbb turistacélpont Mexikóban, de egy ideje drogbandák háborúznak itt területért.
photo_camera Tulum az egyik legnépszerűbb turistacélpont Mexikóban, de egy ideje drogbandák háborúznak itt területért. Fotó: DANIEL SLIM/AFP

A lövöldözésben három másik, Németországból, illetve Hollandiából érkezett turista is megsérült a helyi ügyészség tájékoztatása szerint.

A maja romjairól és megkapóan szép, türkiz vizeiről híres Tulum az ország egyik kiemelt turistacélpontja, amit azonban régóta sújt a rivális drogbandák területszerző háborúja. Az ügyészség szerint a mostani lövöldözés is a bandaháború része volt.

Tájékoztatásuk szerint az egyik áldozat már a helyszínen életét vesztette, a másik a kórházba szállítás után halt meg.

Tulum polgármestere szerint az áldozatoknak ismereteik szerint nem volt közük a bűnözőkhöz. Állítása szerint az egyik lövöldöző bandatagot elfogták. (Via The Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.