Alec Baldwinnak azt mondták, biztonságos a fegyver

külföld
2021 október 23., 05:29
comments 11

Alec Baldwin úgy tudta, hogy teljesen biztonságos az a kellékfegyver, amivel agyonlőtte filmje operatőrét. A BBC beszámolója szerint a bírósági dokumentumok alapján az azokban meg nem nevezett rendezőasszisztens, aki Baldwin kezébe adta a fegyvert az új-mexikói forgatáson, úgy tudta, hogy abban nincs töltény. "Hideg pisztoly" - kiabálta, ami a szakmában azt jelenti, hogy a fegyver töltetlen.

Halyna Hutchins 2019. január 28-án a utahi Park Cityben, a Sundance egyik fogadásán.
photo_camera Halyna Hutchins 2019. január 28-án a utahi Park Cityben, a Sundance egyik fogadásán. Fotó: FRED HAYES/Getty Images via AFP

De töltve volt, így a beállítás elpróbálásakor Baldwin közvetlen közelről mellbe lőtte filmje operatőrét, Halyna Hutchinst. A lövedék még az operatőr mögött álló rendezőt, Joel Souzát is megsebesítette. Hutchinst helikopterrel szállították Albuquerque-be, az Egyetemi Kórházba, de életét már nem sikerült megmenteni. Souza a vállán sérült meg, őt a közeli Santa Fében látták el, még a nap folyamán elhagyhatta a kórházat.

A bírósági iratok szerint a rendőrség a helyszínen lefoglalta Baldwin vérfoltos jelmezét, illetve a fegyvert. De más kellékfegyvereket, illetve a forgatás helyszínén talált lőszereket is lefoglaltak. Baldwint kihallgatták, de se ellene, se más ellen nem emeltek még vádat. Baldwin még pénteken elmondta, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. Hutchinst a Twitteren gyászolta. "Megszakad a szívem a férjéért, a fiukért, és mindenkiért, aki szerette Halynát. Nincsenek szavak, amikkel leírhatnám a megrázkódtatást és a szomorúságot, amit a mélyen tisztelt kollégánk, Halyina Hutchins, anya és feleség halálát okozó tragikus baleset miatt érzek" - írta.

link Forrás

A 42 éves Halyna Hutchins a szovjet Ukrajnában született, gyerekkorát egy sarkköri katonai bázison töltötte. Kijevben újságírást, Los Angelesben filmezést tanult, feltörekvő sztárként tartották számon a szakmában.

A BBC birtokába került egy dokumentum arról, hogy a tragikus baleset napján kik dolgoztak a forgatás helyszínén. Azok alapján a fegyvermester egy huszonéves nő volt, aki nemrég dolgozott ilyen szerepben először életében először volt ebben a szerepben egy forgatáson. A Variety pedig a Színpadi Munkások Nemzetközi Szövetségének köremailje alapján arról ír, hogy a kellékfegyverben "egy éles lövedék" volt. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.