Vizsgálatot indítottak egy minnesotai katolikus fiúegyetemen, mert versenyt űztek abból, hogy ki tud több lánnyal lefeküdni

külföld
2021 október 23., 18:39
comments 10

Vizsgálatot indítottak egy minnesotai katolikus egyetemen (Catholic St. John's University), ahova csak fiú hallgatók járnak, mert versenyt rendeztek egymás között, hogy ki tud több lány hallgatóval lefeküdni a testvéregyetemükről.

Az egyetemek nem hozták nyilvánosságra a részleteket, de egy, az iskolaújságnak nyilatkozó diák, azt mondta, hogy a versenyt egy csapat chatben bonyolították le, és bizonyos nőkhöz pontszámokat is rendeltek.

„A szexuális visszaélés semmilyen formáját nem fogjuk megtűrni” - nyilatkozta a két egyetem szóvivője. Az egyetem vezetése külsős nyomozókat bérelt fel, hogy megtalálják a felelősöket és újra olyan környezetet teremthessenek az egyetemen, ami tiszteletben tartja az emberi méltóságot.

Egy női civil szervezet, a Women' Leadership csütörtökre tüntetést szervezett a lány egyetem elé, hogy így tiltakozzanak a régóta fennálló, toxikus maszkulin közeg ellen. (yahoo.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.