Kazincbarcikán október 25-től több intézményben is kötelező maszkot viselni

járvány
2021 október 24., 10:08

Az emelkedő fertőzöttségi adatok miatt a kazincbarcikai városvezetés elrendelte a kötelező maszkviselést több intézményben:

  • a polgármesteri hivatalban,
  • a Barcika Holding cégcsoportnál,
  • a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben,
  • a Védőnői Szolgálatnál,
  • illetve a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára.

Ez alól kivételt jelentenek a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja. Az említett helyeken az orrot és a szájat folyamatosan elfedő orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kell viselni.

photo_camera Fotó: STR/NurPhoto via AFP

Emellett szigorítottak a belépés szabályain a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben: a maszkon kívül kötelező a kézfertőtlenítés, egy gyermeket érkezéskor/távozáskor csak egy hozzátartozó kísérhet a bölcsődébe vagy óvodába. (Kolorline / Borsodi Hír via Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.