A NASA vezetője szerint kell, hogy legyen élet a Földön kívül

külföld
2021 október 25., 06:01
comments 25

„Személyes véleményem szerint ugye az univerzum annyira nagy, és már olyan elméletek is vannak, hogy több univerzum létezik, és ha így van, akkor ki vagyok én, hogy azt mondjam, kizárólag a Földön van a mienkhez hasonló civilizált és szervezett élet?” - mondta Bill Nelson, a NASA igazgatója, amikor a Virginiai Egyetem egyik tanárával beszélgetett. „Vannak más Földek is odakint? Szerintem biztosan, mert az univerzum annyira nagy.”

Beszélt arról is, hogy a Földön kívüli élet kutatása fontos része a NASA munkájának, és 2004 óta több mint 300 azonosítatlan repülő tárgyat észleltek.

„Nem tudják mi az, nem tudjuk mi az. Reméljük, nem ellenség, aminek ilyen technológiája van. De mégis csak valami. Szóval a küldetésünk az, hogy folyamatosan figyeljük, micsoda, kicsoda van odakint. Kik vagyunk mi? Hogy jutottunk ide? Hogyan váltunk ilyenekké? Hogyan fejlődtünk? Hogyan civilizálódtunk? És léteznek-e ugyanilyen körülmények az univerzumban, Napok és galaxisok milliárdjaival? Annyira nagy, hogy el se tudom képzelni.”

photo_camera Bill Nelson Fotó: KEVIN DIETSCH/Getty Images via AFP

Nelson csaknem 20 éven át volt floridai szenátor demokrata színekben, korábban űrhajóskiképzésben vett részt, és közel egy hetet töltött az űrben. Idén nevezték ki a NASA élére.

A Pentagon júniusban nyilvánosságra hozott jelentése szerint 2004 óta 144 olyan azonosítatlan repülő jelenséggel találkoztak, amiknek az eredetére nem sikerült egyértelmű magyarázatot találniuk. Megjegyezték, hogy ezek az észlelések fakadhattak egyszerűen a szenzorok hibájából, megtévesztésből vagy a megfigyelők tévedéséből. Arra sem utalt semmi, hogy földönkívüli tárgyakról lenne szó, bár teljesen persze ezt sem lehet kizárni. (via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.