A Dűne második részét két év múlva mutathatják be

FILM
2021 október 26., 19:21
comments 5

A Dűne című sci-fi második részét 2023 októberében kezdik el forgalmazni a mozikban – jelentette be a Warner Bros.

A Denis Villeneuve rendezte film első részének világpremierje szeptemberben volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Az észak-amerikai mozikban és párhuzamosan az HBO Max streamingszolgáltatón a múlt héten mutatták be, és a nyitóhétvégéjén 41 millió dollárt forgalmazott, a nemzetközi piacokon pedig 225 millió dolláros jegybevételt ért el.

Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros.-nek. A filmet a mozikban eredetileg 2020 őszén mutatták volna be, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Stellan Skarsgard az új Dűnében
photo_camera Stellan Skarsgard az új Dűnében Fotó: Warner Bros. - Legendary Enterta / Collection ChristopheL via AFP

Villeneuve és a film szereplőgárdája már korábban közölte, hogy szeretnék megcsinálni a film folytatását, hogy teljes legyen a történet egy fontos bolygó feletti uralomért harcban álló politikai dinasztiákról. A kérdés csak az volt, hogy a 165 millió dollár költségvetésű film jegybevételei egyedül elegendők lesznek-e ahhoz, hogy legyen folytatás, de a Warner Bros. eddig nem kötelezte el magát a projekt mellett.

A Dűnét először David Lynch dolgozta fel 1984-ben, de az a film óriásit bukott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.