Az olasz bíróság hat év letöltendő börtönre ítélte a veronai buszbaleset sofőrjét

tragédia
2021 október 26., 11:46
comments 6

Kedden folytatódott a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban, melyen végül peren kívüli egyezség született. Ennek értelmében a buszsofőrt, V. Jánost hat év börtönre ítélték, amit Olaszországban kell letöltenie - írja a Blikk. A vádlott nem vett részt a tárgyaláson.

Egy olasz tűzoltó oltja a busz maradványait a baleset után
photo_camera Egy olasz tűzoltó oltja a busz maradványait a baleset után

V. Jánost tavaly nyáron, első fokon 12 év börtönre ítélték, és eltiltották a vezetéstől. Az ügyvédei most egy több száz oldalas dokumentumot tártak a bíró elé, és indítványozták, hogy a felére csökkentsék a férfi büntetését. A sofőr a vád szerint a tragédia előtt elaludhatott, mivel nem fékezett, és a kormányt sem rántotta el. Később kiderült, hogy alvászavara is van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.