Egy brit jobboldali rádiós kevesebb mint 1 perc alatt elhallgattatott egy klímaaktivistát

interjú
2021 október 26., 20:02
comments 12

Újra él a Monty Python szelleme egy brit rádióműsorban. A kevesebb mint 1 perces jelenet itt látható:

link Forrás

A talkRADIO-n, Mike Graham műsorában az Insulate Britain nevű klímacsoport aktivistája, Cameron Ford volt a vendég. (Ezek az aktivisták mostanában nagyon bosszantják a brit jobboldaliakat, mert mindenféle forgalomzavaró klímaakciókat tartanak, meg odaragasztják magukat a betonhoz.)

A műsorvezető megkérdezte a vendéget, hogy mi a foglalkozása, mire kiderült, hogy ács. Erre nagyjából a következő párbeszédet folytatták le:

– Hát az nem túl környezetbarát, kivágni a fákat.
– De, fából építkezni sokkal környezetbarátabb, mint betonból.
– Miért lenne az, amikor kivágjátok őket?
– Mert lehet helyettük újabb fákat ültetni.
– Ültetni mindenfélét lehet.
– Betont nem lehet.
– De, lehet.

Az aktivista ezután nem tud már megszólalni, a műsorvezető pedig elköszön tőle, és láthatóan úgy érzi, most megsemmisítette. Közli is, hogy többé nem akar ezekkel az emberekkel beszélni. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.