Mészáros Lőrinc alapítványa egy Hide the Pain Harold-mémmel poénkodott azon, milyen arccal kell várni a támogatási összegeket

képzavar
2021 október 26., 17:47
comments 2

Mészáros Lőrinc alapítványa a Facebookon egy ideje különböző mémekkel próbálja reklámozni az ösztöndíjait a fiataloknak, hátha így nem kizárólag a strómankodás jut az emberek eszébe, amikor meghallják Orbán Viktor milliárdossá tett barátjának nevét. A műfaj kedd délután ért a csúcsra, amikor az erőltetett mosolyával világhírű mémmé váló Hide the Pain Harold (aka Arató András) képét a következő szöveggel osztották meg:

„Ez Te vagy, ahogyan majd olvasod a visszaigazoló emailt, miszerint elnyerted a támogatást és már büszkén várod is az összeget.”

photo_camera Fotó: Mészáros Alapítvány

Aztán valaki észbe kaphatott, hogy talán nem a legjobb módszer a strómankodás feledtetésére, ha a Mészáros Lőrincről elnevezett alapítvány posztjában egy rezignált arc mellett olyan kifejezésekkel viccelődnek, mint az elnyerted a támogatást vagy a büszkén várod is az összeget. Így 3 óra után a posztot törölték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.