Szlovákia gazdasági minisztere feljelenti Robert Ficót, mert azt terjeszti róla, hogy kokainozik

POLITIKA
2021 október 26., 11:27
comments 1

Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter kedden bejelentette, hogy feljelentést tesz Robert Fico ellen, mivel az ex-miniszterelnök már jó ideje azt hangoztatja róla, hogy drogozik - írja a Paraméter.

Fico már többször utalt arra, hogy a miniszter kokainozik, egy műsorban például azt mondta, hogy „a kokain és az SaS (Sulík pártja) olyan, mint egy egyenlet”.

Richard Sulík
photo_camera Richard Sulík Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

„Sosem nyúltam kokainhoz. Tudom, hogy amikor olyan emberek voltak a kormányában, mint Kaliňák és Počiatek, ezt nehéz elhinni”

– mondta Sulík, aki korábban Fico egy hasonló kijelentése után még drogtesztre is elment.

Fico a gazdasági miniszter ellen a Smer által benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti vita során arra is felszólította Sulíkot, hogy mutassa be az érettségi bizonyítványát, pártja, a Smer információi szerint ugyanis a miniszter érettségi bizonyítványa hamisítvány. Erre reagálva Sulík azt mondta, minden tanulmányát becsületesen végezte el, és nem látja akadályát, hogy felmutassa az érettségi bizonyítványát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.