A bíróság döntötte el, kihez kerüljön szakítás után a spanyol pár kutyája

2021 október 27., szerda 19:59

A madridi bíróság közös felügyeleti jog mellett döntött annak a párnak az ügyében, amely a szakítás után nem tudott megegyezni arról, melyikükhöz kerüljön a Panda nevű kutya. A bíró szerint mindeketten közös felelősséggel tartoznak a jószágért.

A kutyaelhelyezési ügyet a bíróság elé terjesztő ügyvéd, Lola García szerint úttörő ítélet született, hiszen ügyfelét gazdatársnak nyilvánították. García az 1978-es a Kedvtelésből Tartott Állatok Védelméről Szóló Európai Egyezményre hivatkozva nyújtotta be a keresetet, amit Spanyolország 2017-ben ratifikált. A perben a kutya örökbefogadási nyilatkozatát, az orvosi számlákat és a közös fényképeket ugyanolyan bizonyítékként csatolták, mintha gyerekekről lett volna szó. Az ítélet értelmében a szétvált pár havonta váltogatja, hogy melyiküknél lesz a kutya.

Egyébként Spanyolországban most dolgoznak azon a jogszabályon, ami a jövőben nem tárgyként, hanem élőlényként kezelné a háziállatokat. Így a párok a szakítás után könnyebben kérhetnének közös felügyeleti jogot. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt