Az erősödő szél súlyosbíthatja Ausztria egyik legnagyobb erdőtüzét

katasztrófa
2021 október 27., 15:56
comments 2

Ausztria történetének legnagyobb erdőtüzéről beszélnek a tűzoltók, akik az alsó-ausztriai Rax hegységben igyekeznek eloltani a lángokat, amik már több mint 115 hektáron pusztították el az erdőt. (1947-ben Tirolban 200 hektár égett le.) A tűzoltók szerint a lángok még nincsenek kontroll alatt. Ráadásul az előrejelzések csütörtöktől szombatig erős szelet ígérnek a környéken, így pedig a tűz a hegység belső részeire is átterjedhet.

Hogy ezt elkerüljék, a tűzoltóság nagyobb locsolókocsikkal igyekszik nedvesen tartani az erdőt. Délután legalább 300 tűzoltót vetettek be, hogy tartani tudják a védelmi vonalakat. Kedden a közeli Hirschwangot Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították, szerdán a közeli országutat is lezárták. (ORF/Standard)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.