Legutóbb fél éve jelentettek annyi új koronavírus-fertőzöttet egyetlen nap alatt, mint ma

járvány
2021 október 27., 07:58
comments 1

3 125-tel nőtt hivatalosan a koronavírus-fertőzöttek száma a ma reggeli jelentés szerint.

link Forrás

Egészen április 23-áig kell visszamenni, hogy ennyi új fertőzöttet találjunk a statisztikában egyetlen nap alatt. (Június óta hétfőnként összesített hétvégi adatokat publikálnak.)

link Forrás

Az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga a harmadik hullám már erősen felfutó, február közepi adatainak szintjén van.

link Forrás

Nagyon kedvezőtlen adat, hogy egyre jobban emelkedik az összes teszten belül a pozitívak aránya. Már 16,52 százalék.

link Forrás

A nem túl sok teszttel hivatalosan is megtalált fertőzöttek száma ezen a héten az előző héthez képest duplázódott. A járványügyi helyzet jelentős romlása már a kórházban lévők számán is látszik. Naponta nagyjából 100-zal nőtt az otthoni kezelésnél komolyabb ellátásra szorulók száma a héten. 1 798 koronavírus-fertőzött van most kórházban. Tavaly ugyanekkor többen voltak, vélhetően az oltásoknak köszönhetően alacsonyabb most a szint, de ütemesen emelkedik így is.

link Forrás

Lélegeztetőn 197-en vannak, ez megegyezik a tegnapi adattal.

link Forrás

36 újabb áldozatot jelentettek, a hétnapos átlag már 28-ra nőtt. Összesen már 30 647 áldozata van a járványnak.

link Forrás

Szakemberek sürgetik a kormányt, hogy lépjen (tömegrendezvények elhalasztása, zárt helyeken védettségi igazolvány, ingyenes tesztelési pontok, maszkhordás előírása zsúfolt zárt helyeken), de a kormány nem tervez szigorításokat, mert szerinte az oltás jelenti a védelmet. Abban viszont annyira nem állunk jól, csak cammog a mutató a 6 millió felé, miközben ha azt eléri, akkor is lesz még 3,7 millió oltatlan. Közülük 2,6 millióan beadathatnánk a vakcinát, de eddig nem tették meg. Tegnap mindössze 2 759-en kapták meg az első oltást, a harmadik ugyanakkor továbbra is népszerű, 21 ezren erősítették meg az immunrendszerüket kedden.

link Forrás

Minden megyében 100 felett van már az elmúlt két hétben 100 ezer lakosra jutó új fertőzöttek száma.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.