Oltópontot nyit az osztrák elnök a császári palotában

október 27., szerda 4:20
Alexander Van der Belle Fotó: DANIEL REINHARDT

Megnyitja a bécsi császári palota, a Hofburg termeit az osztrák elnök a Covid-19 oltásra jelentkező állampolgárok előtt - adta hírül az MTI szerda hajnalban.

Alexander Van der Bellen 300 embert hívott meg, hogy vegyék fel az oltást a császári palotában. 230-an közülük előre regisztráltak, a többi vakcinát a spontán helyszínre érkezők között osztják szét. Az oltások beadásában egy segélyszervezet munkatársai segédkeznek.

Van der Bellen úgy nyilatkozott, hogy a saját eszközeivel és lehetőségeivel igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megkapják a védőoltást.

Ausztriában a lakosság 63,7 százalékát oltották be teljesen koronavírus ellen, azaz még mindig relatíve alacsony az átoltottság.

Nem mindenki volt lelkes az akció miatt: többen a palota előtt tüntettek azért, hogy a kormány oldja fel a járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Ausztriában november 1-től a munkavállalók többségének igazolnia kell, hogy oltva van, gyógyult covidos, vagy negatív teszttel rendelkezik.

Aki nincs beoltva, arra vesztegzári intézkedések várhatnak, amennyiben az ellátórendszer kapacitásai vészesen fogyni kezdenek. Ez azt jelentheti, hogy nem látogathatnak kulturális és sporteseményeket sem, sőt, előfordulhat az is, hogy megfelelő indoklás nélkül otthonaikat sem hagyhatják el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt