Robert Ficótól aranyat és 50 ezer eurónyi készpénzt loptak el, de nem akart magyarázkodni a rendőrségen, honnan szerezte

külföld
2021 október 27., 13:04
comments 8

Újabb részletek kerültek elő azokból a felvételekből, amiket egy szlovákiai vadászházban vettek fel, ahol vezető politikusok és oligarchák jelentek meg. A Denník N által kedd ismertetett felvétel szerint Robert Fico korábbi miniszterelnök a titkos találkozón arról beszélt, hogy pártjának (Smer) pozsonyi székházából elloptak tőle 50 ezer eurót és néhány aranyérmét, mialatt Görögországban volt.

Fico azonban nem jelentette a lopást a rendőrségen, mert nem volt kedve magyarázkodni, mégis miért van ennyi pénz az irodájában.

A vadászházból származó felvételek a Speciális Ügyészség (ÚŠP) ügyészéhez kerültek, aki kiadott egy közleményt arról, hogy videóban feltűnő politikai, üzleti és ügyvédi szereplők büntetőügyeket akarnak befolyásolni, és le akarják járatni az ügyészséget. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.