Tizennyolcezerszer zaklatta telefonon volt barátnőjét, börtönt kaphat

bűnügy
2021 október 27., 8:42
comments 6
photo_camera Zaklató eszköz Fotó: MARTIN BARRAUD/CAIA IMAGE/SCIENC/Science Photo Library via AFP

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség arra a 46 éves férfira, aki volt barátnőjét zaklatta, és csaknem 18 ezerszer hívta fel őt, illetve üzent neki telefonon - adta hírül a Fővárosi Főügyészségre hivatkozva szerda délelőtt az MTI.

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával. Idén májusban ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A vádlott 2016-tól 2020-ig élt párkapcsolatban a sértettel, amikor a nő szakított vele. A férfi a szakítást nem volt hajlandó elfogadni, és naponta - főként telefonhívásokkal, de üzenetekkel is - próbált kapcsolatba lépni vele. Többször megjelent a lakásánál is azért, hogy béküljön ki vele.

A férfi ismerte a nő közösségi oldalon lévő profiljához, valamint az e-mailfiókjához tartozó jelszavakat, és többször kutakodott volt barátnője üzeneteiben, sőt, a közösségi oldalon üzeneteket és ismerősöket is törölt.

Az ügyészség közlése szerint a férfi 2020 májusa és 2021 januárja között mintegy 14 ezer alkalommal kereste a nőt telefonon, szóban vagy írásban. Az napi átlag 38 hívást vagy üzenetet jelent.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben idén januárban távoltartást rendelt el, de a férfit ez nem nagyon hatotta meg, és folytatta a zaklatást. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára 2021 májusában végül a nyomozási bíró elrendelte a vádlott letartóztatását.

Az ügyészség zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva a férfire.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt