Az amerikai püspökökkel szemben Ferenc pápa szerint nyugodtan magához veheti Krisztus testét Joe Biden

egyház
2021 október 29., 17:57
comments 3

„Kedves Ferenc pápa! Ön korábban kijelentette, hogy az abortusz gyilkosság. Kérem, vonja felelősségre Biden elnököt ebben a fontos ügyben, aki kitartóan támogatja az abortuszt. Ez szégyen az egyháznak és botrány a világnak.” Ezt posztolta a Twitteren néhány nappal az amerikai elnök római látogatása előtt Thomas Tobin, a katolikus egyház egyik legbefolyásosabb püspöke az Egyesült Államokban.

link Forrás

Nem ő az egyetlen, aki Biden ellen agitált a püspökök közül. Raymond Burke bíboros a napokban egy hosszú nyílt levélben azt írta, hamarosan fel kell lépniük azok ellen, akik egyszerre támogatják az abortuszt és áldoznak a miséken. Krisztus testét ugyanis szerintük nem vehetnék magukhoz.

Úgy tűnik, Ferenc pápa nincs azon a véleményen, amin Tobin, Burke és több más amerikai keményvonalas püspök. Biden a napokban Rómában találkozik a G20-ak vezetőivel, és a gazdaságdiplomáciai teendői mellett egy 75 perces magántalálkozóra is lehetősége volt a pápával. A New York Times megjegyzi, hogy a nem túl ígéretes G20 találkozóval szemben a Ferenccel folytatott beszélgetést máris sikerként könyvelheti el az elnök.

A pápa ugyanis azt mondta Bidennek, hogy jó katolikusnak tartja, és hogy nyugodtan áldozhat.

Joe és Ferenc pénteki találkozója.
photo_camera Joe és Ferenc pénteki találkozója. Fotó: HANDOUT/AFP

Ezt maga az elnök mondta el a találkozó után tartott sajtótájékoztatóján. A New York Times megkérdezte Matteo Brunit, a Vatikán szóvivőjét, hogy valóban elhangzott-e ez a beszélgetés során, ám azt a választ kapták, hogy ők ezt magánbeszélgetésnek tartják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.