Hadházy egy öntözőcsatornában rekedt őzgidáról posztolt, akit végül vadászok mentettek ki

2021 október 29., péntek 8:16
3

„Ez az eszement öntözőcsatorna egy MINTAPROJEKT a Nemzeti Földügyi Központ Öntözésfejlesztési Főosztályától (és minden bizonnyal az EU pénzéből, csak a központ honlapján nincs nyoma, kik és mennyit kaptak erre a célra). A csúszós műanyaggal kibélelt, legtöbbször vizet alig tartalmazó hosszú csatorna egy gigantikus csapda: ha az őz, nyúl, róka belecsúszik, soha nem fog tudni elmenekülni”

– írja Hadházy Ákos képviselő egy Facebookra posztolt videó mellett, amin az látható, hogy egy öntözőcsatornába rekedt őzet vadászok próbálnak kimenteni.

Hadházy hozzáteszi, nagyon sok fotót kapott „olyan állatokról, amelyek nem voltak ilyen szerencsések és az egyre reménytelenebb menekülési kísérlettől kimerülve egyszerűen belefulladtak a csordogáló vízbe”.

A videót Sarud határában, egy Natura 2000 területen fekvő öntözőcsatornánál készítették. Hadházy azt írja, a videó készítője szerint „sem környezetvédelmi hatástanulmány nem készült, sem vízügyi engedélyt nem kapott az építkezés”.

A videót készítő vadászok azt írták, „amióta elkészült és üzemben áll a csatorna több mint 20 őzbak, tarvad vegyesen, közel 50 db nyúl és jópár róka pusztult el nyomorult kínok között. Mert ami ebbe belecsúszik az önmagától ki nem jön belőle”. Leírásuk szerint őzbakra vadásztak, amikor észrevették a csatornában vergődő őzgidát. „Látszott rajta, hogy ki van már merülve teljesen, de nem sokat gondolkodtunk rajta, hogy ki kell vennünk valahogy. (...) Gyorsan összefogtam először a hátsó majd első lábait, felvettem a nyakamba és elindultam vele a létra felé. Először még sírt, de talán a hangom miatt, vagy rájött, hogy most őt nem akarjuk bántani vagy a kimerültség miatt, de ráhajtotta a kis fejét a vállamra, hagyta, hogy vigyem a szabad élet felé.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt