Így kerültem közelebb a börtönviselt kidobóemberek különösen összetett lelki világához

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
2021 október 29., 17:58
comments 5

Halvány fogalmam sem volt, hogy mi az a grappling, magát a szót sem hallottam soha. Ma tehát megint tanultam valami újat. Úgy történt, hogy kénytelen voltam utánanézni Dietz Gusztávnak, és kiderült az internetről, hogy grappling-világbajnok volt, vagy valami ilyesmi, különböző források különböző részinformációkat tartalmaznak, egyelőre nem adódott össze belőlük a valóság horizontálisan. Eleve olyan is van, ahol nem grapplinget írnak, hanem brazil dzsiu-dzsicut, bár a kettő valószínűleg ugyanaz, miszerint az MMA egyik ága ez – a rövidítés nem a Magyar Művészeti Akadémiát takarja, hanem a mixed martial artsot, a kevert harcművészetet, oktagonban szoktak ilyenbe bonyolódni a szereplők –, és a földharc neki a veleje. Az említett Dietz visszhangos sikere volt pályafutása során (értesültem róla most), hogy legyőzte Bárdosi Sándor birkózó olimpiai bajnokot. Kb. eddig jutottam, majd abbahagytam a kutakodást. Egyrészt azért, mert ha van küzdősport az univerzumban, ami nem hoz lázba, az a ketrecharc, másrészt így is elkalandoztam, holott filmkritikát készültem (illetve készülök még mindig) írni a Külön falka című alkotásról, és nem MMA-zni.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt