Isten keze - pár év alatt kétszer nyerte meg a 2 millió dolláros jackpotot egy marylandi férfi

szerencsejáték
2021 október 30., 13:09
comments 1
Sorsjegyek sorakoznak egy marylandi lottózóban
photo_camera Sorsjegyek sorakoznak egy marylandi lottózóban Fotó: MARK WILSON/Getty Images via AFP

Egy marylandi férfi néhány éven belül másodjára nyerte meg a 2 millió dolláros fődíjat egy kaparós sorsjegyes játékon.

A szerencsés kezű férfi Salisbury városában dolgozott közüzemi dolgozóként, legalábbis amíg rászorult, mert aztán néhány évvel ezelőtt 2 millió dollárt nyert egy lottószelvénnyel. Azóta nyugdíjba vonult, de játékszenvedélyét megőrizte.

Még bőven tartott a járvány, amikor egy alkalommal két szelvényt vásárolt egy Exxon benzinkútnál: az elsővel nyert a 100 dollárt, a másodikkal pedig - mint később, a sorsolás után kiderült - ismét megütötte a jackpotot - 2 millió dollárt.

A férfi csak a férfi világjárvány idején fedezte fel, hogy nyert, így nem is tudta sokáig beváltani a szelvényt, amit egészen a lejárat előtti napokig egy széfben rejtegetett.

Az első nyereménye után a férfi elmondta a lottóhivatalnokoknak, hogy a pénzt családi nyaralásra tervezte fordítani - most, hogy nyugdíjba vonult, az új nyereményét egy újabb családi nyaralásra és lakásfelújításra költi majd.

Amikor a tanulságokról kérdezték, azt felelte, a legfontosabb, hogy amikor játszik az ember, ne csak a jackpotra utazzon, és hogy az ember élvezze a játékot, mert amíg élvezi az ember, addig az se fontos, hogy nyer vagy veszít éppen. Azért valószínűleg egy kis szerencse sem árt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.