Kedden jön a hidegfront esővel, záporokkal, villámlással, dörgéssel

időjárás
2021 október 31., 15:01

A nyugodt, kellemes őszi idő már nem tart sokáig – írja az Időkép. Előrejelzésük szerint hétfőn napközben egy közeledő hidegfront előterében már nyugat felől a Dunántúlon, majd a középső tájakon is megnövekszik a felhőzet. Délután a Dunántúlon néhol már kisebb eső előfordulhat, majd az esti órákban helyenként északon is szükség lehet az esernyőkre.

Ezt követően éjszaka délnyugat felől megérkezik egy nagyobb csapadékmező, ami délnyugat felől északkelet felé mozogva halad keresztül az országon. A csapadék átvonulását helyenként beágyazott zivatarok is kísérhetik, ami azt jelenti, hogy villámlásra és dörgésre is van esély.

Utóbbi nagyobb valószínűséggel kedden hajnalban néhol délnyugaton, majd napközben elszórtan a Dunántúl keleti, északkeleti tájain fordulhat elő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.