Meghalt egy ember egy spanyolországi bikafuttatáson

külföld
2021 október 31., 14:25
comments 2

Egy 55 éves férfi meghalt a spanyolországi Onda városában tartott bikafuttatáson, miután felnyársalta egy bika. A bika többször is megtámadta a férfit, akit végül egy combján, az artériáján talált el az állat szarva. A férfi kórházba szállítás után halt meg.

Az eset után Onda város önkormányzata közölte, hogy a további bikafuttatásokat törölték, de a többi rendezvényt nem halasztják el.

photo_camera Bikafuttatás a San Fermin fesztiválon 2017-ben, Pamplonában Fotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency via AFP

Spanyolországban az utóbbi években többször felmerült, hogy el kellene törölni a bikafuttatást, és idén is csak kevés ilyen eseményt rendeztek az országban. Az eddigi legtöbb haláleset az 1910-es pamplonai bikafuttatáson történt, akkor legalább 16 ember veszítette életét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.