Betegenként naponta csak egy hozzátartozó telefonáljon, kéri a Semmelweis Egyetem

járvány
2021 november 01., 07:47

November 1-ével látogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egészségügyi intézményekben. A Semmelweis Egyetem ezzel kapcsolatban közleményben kérte a betegellátó intézményeikben ápoltak hozzátartozóit, hogy betegenként naponta csak egy hozzátartozó telefonáljon érdeklődni szerette állapotról.

Mint szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben írták, a betegek közvetlen hozzátartozói munkanapokon 12-16 óra között* kaphatnak információt szerettükről a +3614591500-ás központi telefonszámon. Ez a vonal tájékoztatásuk szerint a túlterheltség miatt gyakran foglalt.

Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat, alkalmanként 1-1 hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására, írták közleményükben.

*Pontosítás: Az egyetem első közleményében tévesen adta meg az időkeretet, amikor telefonon lehet érdeklődni, ezt későbbi tájékoztatásuk alapján pontosítottuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.