Ötszáz euróra büntették a szlovák politikust, amiért a Magas-Tátra egyik védett patakjában fürdőzött

természetvédelem
2021 november 01., 19:41
comments 5

Romana Tabak, a kormánypárti OĽaNO képviselője még júliusban túrázott egyet a Magas-Tátrában, közben pedig megpihent az egyik sziklás patak vizében. Erről aztán képet is posztolt a facebookra. A történet eddig ismerős lehet, Magyarországon is előfordul, hogy politikusok nem a munkájukról, hanem teljesen irreleváns dolgokról osztanak meg képeket.

Romana Tabak nyakig benne.
photo_camera Romana Tabak nyakig benne. Forrás: Romana Tabak facebook

A kommentelők segítségével aztán hamar kiderült, hogy a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) tengerszemeiben és patakjaiban szigorúan tilos a fürdőzés. Vizsgálat is indult a politikussal szemben, aminek mostanra lett eredménye. A szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal 500 euróra (mai árfolyamon 180 ezer forintra) büntette Tabakot.

link Forrás

A politikus azt írta, tudomásul veszi, bár nem számított ilyen magas összegű bírságra. Reméli, hogy mások tanulnak az esetéből és tudni fogják, hogy kell viselkedni egy nemzeti parkban.

(Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.