Both Miklós a Hagyományok Háza új igazgatója

KULTÚRA
2021 november 02., 13:56
comments 6

Both Miklós zeneszerző, előadóművész, néprajzkutató irányítja november 19-től a Hagyományok Házát, jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Egy nemzeti kulturális intézménynek úgy kell működnie, ahogyan a Hagyományok Házának, mondta Fekete a most leköszönő alapító, Kelemen László tevékenységéről. Szerinte az utódlás is példaértékűen zajlott, hiszen Kelemen az elmúlt másfél évben megismertette a Hagyományok Háza működését Both Miklóssal, aki aztán a hivatalos főigazgatói pályázaton is elnyerte a kinevezést. Both azt mondta, sok átalakítást tervez, de az elődje által képviselt értékek szellemében.

photo_camera Both Miklós a Dal című műsor zsűritagjaként 2016-ban Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Fekete szerint Both új generációt képvisel: tudományos kutatói háttérrel bír, nemzetközi tapasztalatokat is szerzett, a népzenei területen bartóki és kodályi gyűjtőtapasztalattal bíró szakember, de a tradíciók megőrzése mellett a középiskolás generációt is képes megszólítani.

Kelemen feladata a jövőben a Hagyományok Háza Hálózat kiépítése lesz Erdélyben az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány vezetőjeként. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt