Ideje újra rettegni a migránsoktól - üzeni a legújabb kormányzati videóklip

propaganda
2021 november 02., 19:32
comments 6
link Forrás

„Nagyon kezdek félni. Iszonyatos hullám jön. Éjjel-nappal. Járőröznek a rendőrök. Köröz a helikopter felettünk. A szerbiai kisfalvak már kiürültek a migránsok miatt, akik megtámadják a lakosokat. Csak a kerítés segít. Anélkül az élet már olyan lenne mint Szerbiában. Hat unokám van. Csak erre tudok gondolni, hogy megvédjük a hazát mindenáron. Ahogy tették a magyarok mindig.”

Ezek a kulcsmondatai a legújabb kormányzati kisfilmnek, ami Mórahalmon készült.

Ha a veszély valós, arról valóban érdemes lenne tájékoztatni a lakosságot, ez a klip azonban nem közöl semmit arról, kik jönnek, miért, honnan, milyen hullám ez, mi idézi elő, és mi a teendő. Nem informál, mint a kormányától jogosan várná az ember, csupán a félelem és az egzisztenciális szorongás megidézésére alkalmas; hogy felkeltse az emberekben a bizonytalanság érzését, és rámutasson azokra, akiktől a gyermekeket félteni érdemes. Hiszen ezért készült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.