Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Két budapesti kerületben már előírták az oltást

járvány
2021 november 02., 17:06
photo_camera Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A XII. és a XVI. kerületben is kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást az önkormányzati dolgozók számára. A hegyvidéki vezetés még nem konkretizálta, pontosan kik lesznek érintettek, a XVI. kerületben viszont

  • a bölcsődei dolgozókra, az óvodai dolgozókra,
  • a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház, a Helytörténeti és Emlékezet Központ dolgozóira, a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóira és
  • a polgármesteri hivatal munkatársaira

is vonatkozik az előírás. Balassagyarmaton a polgármester kérte az önkormányzati intézmények és cégek vezetőit, hogy mérjék fel az oltottságot az alkalmazottak körében.

A Telex szerint Újpesten már eldőlt, hogy nem vezetik be a kötelező oltást, ahogy Debrecenben és Székesfehérváron sem.

A kormány múlt héten tette lehetővé az önkormányzatok és más munkáltatók számára, hogy saját dolgozóik körében előírják az oltást. Ahol megteszik, ott december 15-ig kell beadatni az első dózist.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt