Két budapesti kerületben már előírták az oltást

járvány
2021 november 02., 17:06
photo_camera Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A XII. és a XVI. kerületben is kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást az önkormányzati dolgozók számára. A hegyvidéki vezetés még nem konkretizálta, pontosan kik lesznek érintettek, a XVI. kerületben viszont

  • a bölcsődei dolgozókra, az óvodai dolgozókra,
  • a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház, a Helytörténeti és Emlékezet Központ dolgozóira, a Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozóira és
  • a polgármesteri hivatal munkatársaira

is vonatkozik az előírás. Balassagyarmaton a polgármester kérte az önkormányzati intézmények és cégek vezetőit, hogy mérjék fel az oltottságot az alkalmazottak körében.

A Telex szerint Újpesten már eldőlt, hogy nem vezetik be a kötelező oltást, ahogy Debrecenben és Székesfehérváron sem.

A kormány múlt héten tette lehetővé az önkormányzatok és más munkáltatók számára, hogy saját dolgozóik körében előírják az oltást. Ahol megteszik, ott december 15-ig kell beadatni az első dózist.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.