Merkely Béla úgy olt, mint a gép

érdekes adat
2021 november 02., 13:58
comments 12
  • Rektor úr is aktívan részt vett az oltások beadásában, számolja még, hogy hol tart? - kérdezték Merkely Bélától az állami tévé pénteki adásában.
  • Hát, pontosan nem, de 21 ezer fölött tartok, válaszolta.

Ha ez így van, Merkely elképesztő tempót diktál. December 26-án adta be az első oltást, azóta 21 ezerrel számolva átlagosan 21 percenként szúrt egyet, miközben irányítja a Semmelweis Egyetemet, műtéteket végez, és rendszeresen nyilatkozik a médiában is. Az elmúlt hónapokban nem is dolgozhatott minden nap, már csak azért sem, mert az olimpia idején például Tokióba utazott.

A hétvégén megkerestük az egyetemet, valóban ilyen sok oltást adott-e be, és hogyan lehetséges ez a többi teendője mellett. Válaszukban megerősítették a számításunkat:

„Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikus rektora december 26. óta naponta, átlagosan 70 oltást adott be. Jelenleg is szinte minden nap olt és a hét minden napján, átlagosan 14 - 18 órát dolgozik. Volt olyan hétvége, amikor több, mint ezer oltást adott be.”Ezek szerint azon a hétvégén - ha 48 órával számolunk - Merkely átlagosan 3 percenként beadott egy oltást.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A rektor nem először osztotta meg a közönséggel, hány oltásnál tart. Ezek szerint az utóbbi hónapokban valamelyest lassult, ami persze nem meglepő, hiszen kevesebben is jelentkeznek vakcináért. Május 14-én elmondása szerint 15 ezernél, augusztus 21-én pedig 20 ezernél tartott. Vagyis kezdetben még 13 perces, később pedig 17 perces átlagot hozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.