Tíznapos teljes lezárást javasolnak Szlovéniában a járvány miatt

járvány
2021 november 02., 12:12
comments 6

Újabb szigorításokra tett javaslatot a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó tanácsa a járvány terjedésének lassítására: a szakbizottság tíznapos teljes lezárást javasol.

photo_camera A lezárások ellen tüntetők Ljubljanában október 27-én Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

Ha a teljes lezárást nem fogadja el a kabinet, a szakbizottság azt kéri, a vendéglátóhelyeket csak este 11-ig lehessen nyitva tartani, a sporteseményeket nézők nélkül lehessen megtartani, a közigazgatásban dolgozók számára otthoni munkavégzést rendeljenek el, a különböző összejövetelek felső létszámhatárát pedig tíz főben határozzák meg, azzal a feltétellel, hogy mindenki számára kötelezővé kell tenni a védettségi igazolást.

Szlovéniában keddre 1136 új fertőzöttet regisztráltak, a pozitív tesztek aránya 43 százalékos volt. A Covid-19 szövődményei miatt tíz beteg halt meg. A betegek közül 634-en vannak kórházban, 158-an intenzív osztályon. Janez Poklukar egészségügyi miniszter még a múlt héten bejelentette, ha az intenzív osztályon kezelt betegek száma 160-180-ra emelkedik, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy újra lezárásokat rendeljenek el.

A kicsivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 188 712-en kaptak védőoltást, közülük 1 119 181-en már a másodikat is megkapták. Ez az oltásra jogosult lakosság 56, illetve 53 százaléka. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.