10 hét börtönt kapott a rasszista szurkoló, aki az Eb-döntő után a Facebookon szidott három angol játékost

eb
2021 november 03., 18:46

Börtönbüntetésre ítélték azt a futballszurkolót, aki a nyári foci-Európa-bajnokság döntője után, egy élő Facebook-bejelentkezésben rasszista sértésekkel illetett három angol játékost.

A vád szerint bebizonyosodott, hogy az 52 éves Jonathan Best becsmérelte Marcus Rashfordot, Jadon Sanchót és Bukayo Sakát, akik mind hibáztak az olaszokkal szemben elveszített döntő 11-es párbajában. Az ítélet tíz hét börtön.

Marcus Rashford a kihagyott 11-es után a londoni Wembley Stadionban 2021. július 11-én.
photo_camera Marcus Rashford a kihagyott 11-es után a londoni Wembley Stadionban 2021. július 11-én. Fotó: Andy Rain/AFP

A nyugat-londoni, targoncásként dolgozó vádlottat – aki a perben bűnösnek vallotta magát – azután vonták felelősségre, hogy egy kollégája jelentette a 18 másodperces klipet a Facebooknak és a rendőrségnek. A kolléga korábban megkérte Bestet, hogy vegye le a posztot, de ő erre nem volt hajlandó, mondván: „Az én profilom, azt csinálok, amit akarok.” A Facebook három nappal később eltávolította a videót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.