A Netflix dél-koreai sikersorozata miatt rájár a rúd az angol gamerre, aki 11 éve Squid Game-ként ismert a neten

INTERNET
2021 november 03., 14:47
comments 2

Egy 32 éves angol gamer, Lydia Ellery arról számolt be, hogy két fizetős megbízást is elbukott, mert a Netflix dél-koreai sikersorozata óta hirtelen több hirdetőnek kényelmetlenné vált a nő több mint 11 éve használt nickneve, a Squid Game.

photo_camera Fotó: Youngkyu Park/AFP

Ellery nickneve onnan jött, hogy a barátai Squidnek szokták szólítani, mert az rímel a becenevére (Lid). Szerinte azért mondtak vissza munkákat, mert a sorozat, amire a neve emlékeztet, nagyon erőszakos.

Ellery arról is beszámolt, hogy a sorozat elvakult rajongóitól rendszeresen kap fenyegető üzeneteket, mert azt gondolják, hogy ellopta a sorozattól vagy az elől a Twitter és az Instagram felhasználói fiókokat. Az utóbbinál többször meg is kellett erősítenie a jelszavát, mert a sok feljelentés miatt kidobták a fiókjából.

Pedig a sorozatnak nincs hivatalos közösségimédia-oldala, a Netflix a saját fiókjával reklámozza:

Annyian írtak Ellerynek és taggelték be, hogy ki kellett kapcsolnia az értesítéseket.

Ellery az ismertségét több mint egy évtized munkájával alapozta meg (42 300 követője van a Twitch-en), de mivel a sorozat miatt már nehéz őt megtalálni, és túl sok bonyodalmat okoz neki a kétes hírnév, fontolgatja, hogy megváltoztatja a nevét. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.