A Netflix dél-koreai sikersorozata miatt rájár a rúd az angol gamerre, aki 11 éve Squid Game-ként ismert a neten

2021 november 3., szerda 14:47
2

Egy 32 éves angol gamer, Lydia Ellery arról számolt be, hogy két fizetős megbízást is elbukott, mert a Netflix dél-koreai sikersorozata óta hirtelen több hirdetőnek kényelmetlenné vált a nő több mint 11 éve használt nickneve, a Squid Game.

Fotó: Youngkyu Park/AFP

Ellery nickneve onnan jött, hogy a barátai Squidnek szokták szólítani, mert az rímel a becenevére (Lid). Szerinte azért mondtak vissza munkákat, mert a sorozat, amire a neve emlékeztet, nagyon erőszakos.

Ellery arról is beszámolt, hogy a sorozat elvakult rajongóitól rendszeresen kap fenyegető üzeneteket, mert azt gondolják, hogy ellopta a sorozattól vagy az elől a Twitter és az Instagram felhasználói fiókokat. Az utóbbinál többször meg is kellett erősítenie a jelszavát, mert a sok feljelentés miatt kidobták a fiókjából.

Pedig a sorozatnak nincs hivatalos közösségimédia-oldala, a Netflix a saját fiókjával reklámozza:

Annyian írtak Ellerynek és taggelték be, hogy ki kellett kapcsolnia az értesítéseket.

Ellery az ismertségét több mint egy évtized munkájával alapozta meg (42 300 követője van a Twitch-en), de mivel a sorozat miatt már nehéz őt megtalálni, és túl sok bonyodalmat okoz neki a kétes hírnév, fontolgatja, hogy megváltoztatja a nevét. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt